Skip to main content

Příslušenství k betonovým jímkám a žumpám

Tak jako to bývá u většiny zboží, i k betonovým jímkám a žumpám můžeme koupit rozmanité příslušenství. Je z různých materiálů, v různých tvarech, velikostech, za různé ceny. Stačí si jen vybrat, co využijete u té své nové, nebo potřebujete nahradit u žumpy stávající, kterou už máte řadu let v provozu u domku.

Co vše si můžete vybrat?

U všech žump je potřeba litinový poklop. Slouží k zakrytí vstupní části žumpy. Je natolik silný, že odolá nejen přecházení chodců, ale i přejezdu standardních osobních automobilů. Běžně je dodáván spolu s žumpou, ale je možné jej zakoupit i zvlášť. Jeho cena je 2 000 Kč. Kromě litinových / plechových poklopů je k dostání i betonový poklop.

Vrchní deska žumpy či jímky je taktéž volitelnou položkou. Standardně se dodává vrchní deska o tloušťce 10 cm a její nosnost je 5 tun. Potřebujete-li pevnější typ vrchní desky, např. z důvodu, kdyby po desce mělo projet nákladní auto a podobně, můžete zvolit typ o tloušťce 16 cm o nosnosti 15 tun za příplatek 2 000 Kč nebo 20 cm silnou desku, která unese 30 tun za příplatek 3 000 Kč.
Volitelným příslušenstvím žump a jímek jsou i betonové komíny. Volit můžete z kulatých nebo čtvercových typů. Betonový komín je součástí dodávky betonové žumpy. Protože jej ale někdy lidé chtějí zvětšit nebo potřebují vyměnit časem poškozený komín, dá se koupit i samostatně. Jeho cena začíná na 700 Kč. Všechny ceny jsou uvedené bez DPH.

Betonové jímky jsou skladem a dodávány jsou společně s poklopem, betonovou deskou a komínem.

Produkty, které zakoupíte na webových stránkách beton-zumpy.cz, jsou certifikované. Použitý materiál splňuje nejpřísnější normy. Můžete si být jisti, že jak betonové žumpy a jímky, tak veškeré příslušenství, které si tady zakoupíte, vám bude velmi dobře sloužit po mnoho let.

   +420 606 961 122