Skip to main content

Jak vypočítat velikost jímky pro rodinu

Při výběru jímky pro rodinu je důležité zvážit několik faktorů, jako je počet členů rodiny, spotřeba vody, množství produkovaného odpadu a další faktory. Veškeré tyto faktory mohou ovlivnit velikost jímky, kterou potřebujete pro vaši rodinu. V tomto článku se podíváme na několik faktorů, které mohou pomoci při výpočtu velikosti jímky pro rodinu.

Počet členů rodiny

Prvním faktorem, který je třeba zvážit, je počet členů rodiny. Obecně platí, že větší rodina potřebuje větší jímku. Pokud je vaše rodina větší, budete potřebovat větší jímku, aby byla schopna pojmout veškerou produkovanou odpadní vodu.

Spotřeba vody

Dalším faktorem, který je třeba zvážit, je spotřeba vody. Čím více vody vaše rodina používá, tím větší jímku budete potřebovat. Spotřeba vody může být ovlivněna mnoha faktory, jako jsou počet koupelen a toalet v domě, četnost používání pračky a myčky nádobí a další faktory. Pokud je vaše rodina velká a má vysokou spotřebu vody, bude třeba větší jímka.

Množství produkovaného odpadu

Dalším faktorem, který může ovlivnit velikost jímky, je množství produkovaného odpadu. Rodiny, které produkují více odpadu, budou potřebovat větší jímku, aby byla schopna pojmout veškerý odpad. To může být ovlivněno mnoha faktory, jako jsou stravovací návyky, četnost vaření a další faktory.

Průměrná velikost jímky pro rodinu

Průměrná velikost jímky pro rodinu se pohybuje v rozmezí od 2 000 do 4 000 litrů. Toto množství by mělo být dostatečné pro běžnou rodinu se střední spotřebou vody a produkovaným odpadem.

Zvažte budoucí potřeby

Při výběru jímky je také důležité zvažovat budoucí potřeby rodiny. Pokud se plánujete rozšířit rodinu, může být vhodné zvolit větší jímku, aby byla schopná pojmout větší množství odpadu. Pokud máte plány na stavbu bazénu nebo dalších vodních prvků, může být třeba zvážit větší jímku.

Zvažte typ jímky

Při výběru jímky pro rodinu je také důležité zvážit typ jímky. Existují betonové jímky, plastové jímky a další typy jímek. Každý typ má své vlastní výhody a nevýhody a může mít vliv na velikost jímky.

Konzultujte s odborníky

Pokud nejste si jisti, jakou velikost jímky potřebujete pro svou rodinu, můžete se poradit s odborníky. Odborníci vám mohou pomoci zvolit správnou velikost jímky na základě vašich potřeb a požadavků. Výpočet velikosti jímky pro rodinu může být složitý, proto je důležité zvážit všechny faktory a požadavky. Pokud máte jakékoliv dotazy nebo nejste si jisti, jakou velikost jímky potřebujete pro svou rodinu, poraďte se s odborníky. Správně zvolená jímka bude zajišťovat bezproblémový provoz a minimalizovat výskyt problémů s odpadní vodou.

Jímky nebo nádrže na vodu

   +420 606 961 122